- Zakochane Kubeczki - Czerwono - biały
- Popielniczka - pochłaniacz USB
- Zgniatacz puszek
- Czapka z wiatraczkiem - Czarny
- Czapka z wiatraczkiem - Czerwony
- Czapka z wiatraczkiem - Granatowy
- Otwieracz Gadająco - Liczący
- Zaskakujący Kubeczek
- Solniczka i Pieprzniczka - Zakochane Duszki
- Gadający Pilot - Steruj Kobietą!
- Imprezowa ruletka
- Echoludek
Yerba Mate Colon Traditional 1kg
Opis
Yerba Mate Colon Tradicional 1kg
Bardzo popularna paragwajska Yerba o iście niesamowitej mocy. Charakteryzuje ją głęboki i goryczkowy smak. Pobudza na cały dzień.
Skład: Yerba mate z gałązkami.
Yerba Mate jest wysuszonymi liśćmi ostrokrzewu paragwajskiego. Tradycja picia jej naparu wywodzi się z Ameryki Południowej, gdzie została odkryta przez Indian pleminia Guarani. Jest to odkrycie Indian z plemienia Guarani. Obecnie staje się coraz bardziej popularna na całym świecie.
Yerba Mate jest niezwykle bogata w witaminy A, B1, B2, B6, E, C, żelazo oraz minerały - wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas oraz sód.
Działanie Yerba Mate na organizm to poprawa zdolności psychicznych i fizycznych organizmu, zwiększenie energii oraz likwidacja zmęczenia.
Pobudzające działanie Yerby trwa znacznie dłużej niż w przypadku kawy czy napojów energetycznych.
Picie Yerby jest szczególnie polecane osobom nie chcącym pić kawy, dla których istotne jest jej pobudzające działanie.
Pozytywny wpływ Yerba Mate na przemianę materii jest niezwykle istotny dla osób odchudzających się.
Tradycja picia Yerba Mate wiąże się z pewnym rytuałem.
Potrzebne akcesoria to:
Matero – naczynie w którym parzymy Yerbę wykonane z gliny lub tykwy
Bombilla – rodzaj metalowej „słomki” zakończonej sitkiem przez którą pijemy Yerbę
Instrukcja przyrządzania Yerba Mate:
1. Nasyp susz Yerba Mate od ¼ do ¾ Matera (w zależności od upodobań).
2. Przykryj dłonią górną część naczynia a następnie odwróć je i potrząśnij. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru pyłu z Yerby (pozostanie na dłoni).
3. Delikatnie odwróć naczynie, tak by zawartość nie zmieniła swojego położenia.
4. Wsadź bombillę i zalej wodą o temperaturze ok. 75°C (nie należy mieszać).
5. Odczekaj 2-3 minuty i pij przez bombillę powoli.yn.